dimarts, 26 d’abril del 2011

"El menjador escolar ha de ser gratis per a tothom"

Entrevista a Francesc Martínez, candidat d'ICV-EUiA a l'alcaldia de Salt, al Diari de Girona


JESÚS BADENES | SALT 


Francesc Martínez és la segona vegada que opta a una alcaldia: fa uns anys es va presentar per Girona i ara ho fa a Salt, on resideix. Té 52 anys i treballa coma tècnic informàtic a la Universitat de Girona. Viu amb la seva companya i té una filla de 9 anys.


Francesc Martínez, alcaldable d'ICV-EUiA per Salt.
Foto: Aniol Resclosa
Després de diversos intents, és laprimera vegada que ICV i EUiA es presenten junts a Salt. Influirà en l'electorat?
Molt. La gent no entenia que ens presentéssim per separat. La gent és diu que ja era hora. 


Però ha faltat Independents per Salt.
Sí. Fa quatre anys vam treballar junts fins tres mesos abans de les eleccions, però al final no va ser possible. I ara que anàvem treballant junts, IPS s'ha separat d'ICV. Hauria sigut molt bo.


Quines expectatives electorals tenen amb la unió?
La suma dels nostres votants ens dóna entre 1 0 2 regidors. Amb IPS haurien obtingut segur 2 regidors. Perquè un o dos ja els hem obtingut.


A Salt hi ha hagut un augment del discurs antiimmigració. Són l'alternativa?
A nosaltres el que ens preocupa és la situació d'atur. Hi ha molta gent que s'ha quedat sense feina i volem donar solucions a aquesta gent. Si solucionem aquests tipus de problemes hi haurà menys possibilitats que hi hagi altres problemes socials. Nosaltres defensem els treballadors i, es dóna la coincidència que qui més està patint els problemes de la crisi són els treballadors.


En la seva presentació va dir que la política social seria el seu eix.Sí. Per exemple, nosaltres proposem que el menjador de les escoles públiques sigui gratuït per tothom. Per tothom. Volem que almenys tots els nens d'aquest poble tinguin garantit un àpat calent al dia. També volem ajudar els aturats. La gent que no té feina o ha estat desonada no té la família aquí. No té ajuda. Hem de crear sistemes d'ajuda mutua, bé sigui per buscar feina, per gestionar aliemnts bàsics o habitatge. 


Es veu en un govern d'esquerres?Tinc una filla de 9 anys. Si jo cregués que no puc millorar el seu futur no em presentaria. La idea del menjador gratuït és més fàcil d'aplicar si s'està en el govern. Però he de dir que a més serà una condició per governar.


Com valora l'actual govern?És un govern d'esquerres sense polítiques d'esquerres. Faltem nosaltres. És cert que no és CiU ni el PP, però hauria estat molt diferent si hagués entrat IPS. Jo vull que si estem en el govern la gent ho noti. Al cap d'un any vull seguir anant amb el cap ben alt. Volem que la gent percebi que l'Ajuntament també és seu.


I veu probable que governi de nou CiU a Salt?Tinc la sensació que nosaltres serem decisius. La composició del proper govern de Salt dependrà molt del resultat d'ICV i EUiA. Som els únics capaços d'il·lusionar de nou la gent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris són moderats.