dimecres, 18 de maig del 2011

ICV-EUiA Salt lluita pels drets civils i la plena igualtat de tots els ciutadans i ciutadanes

La defensa dels drets de les lesbianes, els gais i els homes i les dones transsexuals (LGT) ha de ser inscrit en la lluita per fer de Salt un model de convivència basat en la diversitat i la igualtat de drets i d’oportunitats, de la mateixa manera que qualsevol discriminació per raó d'origen ètnic, religió o gènere. ICV-EUiA-E ha estat sempre compromesa i, alhora, un referent en la lluita pels drets civils, una coalició que sempre ha posat en qüestió el masclisme, l’homofòbia i la transfòbia i qualsevol altra forma de desigualtat social.

Les Propostes que fem des de la coalició ICV-EUiA-E, en l’àmbit local i des d'un municipalisme d’esquerres,  per aconseguir aquest objectiu es podrien resumir en aquests 4 punts:

1.Convivència
- Protegirem el dret a la lliure expressió de l’afectivitat en els espais públics; acompanyament i suport jurídic en casos d’agressions i discriminacions i personació jurídica de l’Ajuntament en els processos legals quan s'atempti contra els drets individuals i col·lectius de les persones per raó de la seva orientació sexual o identitat de gènere.
- Formarem en prevenció de l’homofòbia i transfòbia al personal al servei de l’Ajuntament.

2.Educació i Jovent
- Promourem un protocol d’identificació, atenció i gestió de les situacions d’assetjament en els centres educatius; la formació de mediadors en conflictes d’homofòbia i transfòbia; l’educació en la diversitat de models familiars i l’edició de material curricular adreçats a l'educació per a la igualtat.

- Realitzarem programes de promoció de l’autoestima i l’autoreconeixement dels adolescents GLT i incorporarem la informació sobre el col·lectiu als Punts d’Informació Juvenil del poble, prevenint l'homofòbia i la transfòbia a les activitats juvenils municipals i associatives.

3.Visibilitat, democràcia i participació
- Fomentarem el debat amb xerrades i tallers i la visibilització de les persones GLT en els diversos àmbits de participació ciutadana (joves, gent gran, salut...), promovent en els mitjans d'informació local la informació sobre activitats d'aquest col·lectius i  celebrant a Salt els dies de l'alliberament GLT i el dia internacional contra l'homofòbia.

4.Cultura i Esport
- Potenciarem la presència de publicacions de temàtica gai, lèsbica i transsexual a les biblioteques i hemeroteques municipals.
- Evitarem qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere en els centres esportius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris són moderats.